قالب وبلاگ


بوم شناسی
بوم شناسی علم مطالعه روابط موجودات زنده با همدیگر و همچنین محیط آنهاست 
نويسندگان

اطلاعيه (17 /10 / 92) - شرايط داوطلبين ،زمان، نحوه ثبت نام و تاريخ برگزاري آزمون المپيادهاي علمي كشور در سال تحصيلي 93-92

باشگاه دانش پژوهان جوان،شرايط داوطلبين ،زمان، نحوه ثبت نام و تاريخ برگزاري آزمون المپيادهاي علمي كشور در سال تحصيلي 93-92 را اعلام كرد.

به گزارش مركز اطلاع رساني وروابط عمومي وزارت آموزش وپرورش ، روابط عمومي باشگاه دانش پژوهان جوان بر اين اساس اعلام كرد : ثبت نام سال جاري در اين آزمونها كه هر ساله با همكاري ادارات آموزش وپرورش استان ها برگزارمي گردد به صورت اينترنتي مي باشد.
اين گزارش مي افزايد : دانش آموزان پايه هاي اول تا سوم دبيرستان به شرط دارا بودن شرايط مندرج در بخشنامه مي توانند از روز شنبه 21 /10/ 92 تا پايان وقت اداري روزشنبه 5 /11/ 92 با مراجعه به سامانه نام نويسي الكترونيك دانش آموزان به نشاني
www.sanaad.medu.ir نسبت به ثبت نام اقدام نمايند.
اين گزارش مي افزايد: مديران مدارس نيز با مراجعه به همين پايگاه اطلاع رساني امكان ثبت نام گروهي دانش آموزان و اطلاع از آخرين آمار ثبت نام كنندگان واحد آموزشي خود را دارند. بديهي است ثبت نام دانش آموزان به هر دو صورت انفرادي و گروهي تنها پس از تاييد اطلاعات ثبت شده در سيستم توسط مدير واحد آموزشي نهايي خواهد شد.
علاقمندان مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر از مفاد بخشنامه ارسالي به پايگاه اطلاع رساني باشگاه به آدرس
www.ysc.ac.ir مراجعه نمايند.

 


موضوعات مرتبط: سال اول دبیرستان، سال دوم دبیرستان، سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 4 بهمن 1392برچسب:آزمون المپيادهاي علمي كشور , ] [ 10:51 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

برنامه امتحانی سوم دبیرستان

چهارشنبه

 1392.2.25
قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی  قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی

شنبه

1392.2.28

حسابان زیست شناسی 2 و آزمایشگاه فلسفه و منطق فلسفه و منطق

دوشنبه

1392.2.30

ادبیات فارسی3 ادبیات فارسی3 ادبیات فارسی تخصصی ادبیات فارسی تخصصی

چهار شنبه

1392.3.1

جبر و احتمال زمین شناسی جغرافیا 2 اخلاق 2

شنبه

1392.3.4

فیزیک 3 و آزمایشگاه فیزیک 3 و آزمایشگاه تاریخ ایران و جهان 2 تاریخ اسلام2
دوشنبه

1392.3.6
زبان خارجی 3 زبان خارجی 3 زبان خارجی 3

زبان خارجی 3

 

چهارشنبه

1392.3.8

شیمی 3 و آزمایشگاه شیمی 3 و آزمابشگاه جامعه شناسی 2 جامعه شناسی 2

شنبه

1392.3.11

هندسه 2 ریاضی 3 ریاضی ریاضی

دوشنبه

1392.3.13

 

زبان فارسی 3 زبان فارسی 3 زبان فارسی تخصصی زبان فارسی تخصصی
شنبه

 1392.3.18
عربی 3 عربی 3 عربی 3

عربی3 

 

دوشنبه

1392.3.20

- - آرایه های ادبی تفسیر و علوم قرآنی

 

برنامه امتحانی مقطع پیش دانشگاهی

 

روز و تاریخ امتحان علوم ریاضی علوم تجربی علوم انسانی علوم و معارف اسلامی هنر

چهارشنبه

1392.2.25

معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی

شنبه

1392.2.28

حساب و دیفرانسیل و انتگرال زیست شناسی عربی ادبیات عرب سیر هنر در تاریخ

دوشنبه

1392.2.30

زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی

چهارشنبه

1392.3.1

فبزیک فیزیک ادبیات فارسی فقه و اصول آشنایی با میراث فرهنگی ایران

 

 

 

برگرفته از وبلاگ زمین شناسایی آقای بابایی


موضوعات مرتبط: مدرسه، سال سوم دبیرستان، سال چهارم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 1 فروردين 1392برچسب:برنامه امتحانات نهایی مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی, ] [ 9:54 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

منبع:

کنکور و زیست شناسی- ساسان بقایی


موضوعات مرتبط: سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ یک شنبه 13 فروردين 1391برچسب:پاسخ خودآزمایی و فعالیت زیست شناسی و بهداشت ۲ (سال سوم), ] [ 15:54 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

تقسیم میوز:

تقسیم میوز جهت ایجاد گامت و دو مرحله ای میباشد ، میوز اول و میوز دوم 

مراحل تقسیم میوز به شرح زیر است :

پروفاز I : طولانی ترین مرحله میوز و در واقع محل اصلی اختلاف میان میوز و میتوز و نیز هدف وجودی میوز میباشد . تفاوت پروفاز میتوز و میوز در تشکیل تتراد و وقوع کراسینگ اور میباشد . پروفاز I شامل 5 مرحله زیر میباشد

الف - لپتوتن (Lepthoten) : کروماتین ها در این مرحله شروع به تراکم تدریجی مینمایند .

ب - زیگوتن : (Zygoten) کروموزومهای دو کروماتیدی همولوگ توسط مجموعه پروتئینی به نام کمپلکس سیناپتونمال (Synaptonemal complex - S.C) با یکدیگر جفت میشوند . این عمل را سیناپس شدن (Synapsys) میگویند . البته به علت عدم وضوح کروموزومها ( به علت تراکم کم) ، هنوز تتراد مشاهده نمی گردد .

ج - پاکی تن (Pachyten) : کروموزومهای جفت شده به شکل تتراد (Tetrad) - چهارتایی - ویا به بیانی دیگر، بی والانت (Bivalent ) - دوجفتی - مشاهده می گردند . عمل کراسینگ اور (Crossing over) ابزار تقسیم میوز در جهت نیل به هدف اصلی یعنی ایجاد تنوع، در این مرحله صورت می پذیرد .

د - دیپلوتن : (Diploten) در این مرحله کروموزوم های همولوگ از طریق تقاطع های میان اعضا به یکدیگر متصلند (کمپلکس سیناپتونمال شروع به تجزیه شدن نموده و نقش خود را در کنار هم نگاه داشتن اعضا یک بی والانت از دست می دهد) این تقاطع ها را کیاسما (chiasma) نامند. در واقع لازمه انجام کراسینگ اور، وجود تقاطع بین کروموزومهای همولوگ (کیاسما) میباشد، اما به علت کنار هم قرار گرفتن اعضای تتراد در اثر وجود کمپلکس سیناپتونمال در مرحله پاکی تن و در ادامه، دفع کروموزومهای همولوگ در مرحله دیپلوتن توسط یکدیگر و به خاطر انحلال تدریجی کمپلکس سیناپتونمال، کیاسما در این مرحله دیده میشود. به طور متوسط 50 کیاسما در اسپرماتوسیت های انسان وجود دارد .  

ه - دیاکینز : (Diakinesis) در این مرحله کیاسماها شروع به حرکت به سمت انتها (از طرف سانترومر به سمت تلومر) مینمایند تا دو جفت کروموزوم همولوگ از یکدیگر جدا شوند . این عمل را انتهایی شدن (Terminalization) نامند در واقع عمل انتهایی شدن در مرحله دیپلوتن آغاز گردیده اما در مرحله دیاکینز به وضوح مشاهده میگردد ، چرا که به دو انتها ( از سانترومر به سمت تلومر) نزدیک شده است .

کروموزومهای X و Y در مرد ، از دو منطقه ، PAR1 واقع بر انتهای بازوهای کوتاه کروموزومها X و Y و منطقه PAR2 در انتهای بازوی بلند ایشان بهم متصل میشوند و موجب تتراد گردیدن این دو کروموزوم میگردند . از این جهت این مناطق را ناحیه شبه اتوزومی (Pseudoatosomal region - PAR) خوانند و در نتیجه این جفت شدن، این مناطق تنها نواحی شامل رخداد کراسنگ اور ما بین X و Y میباشند . نقش PAR1 در ایجاد این جفت شدگی بسیار پررنگتر و اساسی تر از PRA2 میباشد .

متافاز :I در این مرحله ، غشاء هسته ناپدید شده و تتراد ها در محل استوای رشته های دوک استقرار دارند (کمپلکس سیناپتونمال از بین رفته و انتهایی شدن تکمیل می گردد . بنابراین تنها عامل کنار هم قرار گرفتن اعضاء یک بی والانت، رشته های دوک می باشند . بدین ترتیب، احتمال عدم جدا شدن ( Nondisjunction) به حداقل می رسد ) .

آنافاز :I در این مرحله، کروموزومهای دو کروماتیدی همولوگ از هم جدا می شوند . بنابراین تقسیم سانترومر وجود ندارد .

تلوفاز :I در این مرحله دو سلول مجزا تشکیل میگردند که از نظر تعداد کروموزومها ، به نصف تقلیل یافته اند . دو برابر شدن سانتریول ها به منظور کاربرد در تقسیم میوز II در این مرحله انجام می گردد . ( در برخی منابع ، مرحله تلوفاز I را به دو بخش تلوفاز I و اینترفاز میان دو تقسیم میوز بخش بندی نموده و مضاعف سازی سانتریول ها را به قسمت دوم منسوب می دانند ) .در واقع تقسیم میوز II همانند تقسیم میتوز میباشد ، اما با تعداد کروموزوم کمتر .

 

پروفاز II : به علت عدم نیاز به تبدیل کروماتین به کروموزوم مرحله ای کوتاه است و همچون میتوز و میوز I شامل مهاجرت سانتریول ها به قطبین و تشکیل رشته های دوک میباشد .

متافاز II : کروموزومهای دو کروماتیدی بر روی رشته های دوک قرار میگیرند .

آنافاز II : جدایی کروماتیدهای خواهری یا به عبارتی دیگر تقسیم سانترومرها .

تلوفاز II : تشکیل سلولهای مجزای n کروموزومی که گامت خوانده میشوند. بنابراین تقسیم میوز I را تقسیم کاهشی (Reduction division) نامند .همانطور که می دانیم، تقسیم میوز جهت ایجاد تنوع زیستی به وجود آمده است . به عنوان مثال در انسان ، حتی علیرغم در نظر نگرفتن وقوع کراسینگ اور، یک مرد (n 2 (، یعنی232 نوع اسپرم و یک زن 23 2 نوع تخمک تولید مینماید. بنابراین یک زن و یک مرد حداقل میتوانند46 2 نوع فرزند مختلف داشته باشند .

 


موضوعات مرتبط: سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 12 فروردين 1391برچسب:تقسیم میوز, ] [ 10:38 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

بکرزایی نادر (Exceptional) : در این جانداران به طور معمول تخمک های لقاح نیافته از بین می روند و تنها به صورت تصادفی یا استثنایی در تخمکی بکرزایی انجام می شود.

 بکرزایی منظم (Regular): در برخی گونه ها تخمک های لقاح نیافته بطور معمول از طریق بکرزایی نسل بعد را به وجود می آورند که به این نوع بکرزایی، فیزیولوژیک یا نرمال هم گفته می شود.

منابع: http://www.bookrags.com/research/parthenogenesis-wgo رشد دانش زیست شناسی جلد دوم این مطلب از بروشور گروه آموزشی زیست شناسی استان خراسان رضوی نقل گردیده است.


موضوعات مرتبط: سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 12 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:38 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

هورمون های پروتئینی و امینواسیدی چگونه از مویرگ عبور کرده وارد مایع میان بافتی می شوند و بر غشا سلول و گیرنده اثر می گذارند در حالی که هر ماده ای نمی تواند از مویرگ عبور کند ایا منفذ است یا از بین سلول های بافت پوششی ان عبور می کند؟

 

ساختمان جدار مویرگ ها

جدار مویرگ از یک لایه ی نازک تک سلولی از سلول های آندوتلیال تشکیل شده و توسط یک غشاء پایه درطرف خارج احاطه شده است.ضخامت کل جدار مویرگی حدود 5/0 میکرومتر است.قطر مویرگ 4تا9 میکرومتر یعنی به اندازه ای است که گویچه های سرخ و سایر سلول های خونی می توانندبه طور فشرده از آن رد شوند.
در جدار مویرگ دو معبر بسیار ظریف و کوچک دیده می شود که داخل مویرگ را با خارج آن مربوط می سازد.یکی از این ها شکاف بین سلولی یعنی شکاف نازکی است که بین سلول های آندوتلیال مجاور قرار دارد.هریک از این شکاف ها به طور متناوب توسط    تیغه های کوتاهی از اتصالات پروتئینی که سلول های آندوتلیال را در کنار یکدیگر نگاه می دارند قطع می شوند اما هر تیغه به نوبه ی خود پس از طی مسافت کوتاهی شکسته می شود به طوریکه در بین آن ها مایع می تواند به آزادی از طریق شکاف عبور کند. توزیع شکاف به طور طبیعی از نظر فاصله یکنواخت بوده و هر شکاف قطری حدود 6تا7 نانومتر (60تا 70 آنگستروم)دارد که اندکی کوچکتر از قطر مولکول پروتئین آلبومین است.

چون شکاف های بین سلولی فقط در لبه های سلول های آندوتلیال قرار گرفته اند معمولا نمودار بیش از یک هزارم سطح کل مویرگ نیستند.با این وجود سرعت حرکت جنبشی ناشی از گرمای مولکول های آب و نیز قسمت اعظم سایر یون ها و مواد کوچک محلول در آب بقدری زیاد است که تمام آن ها با سهولت از طریق منافذ شکافی یا شکاف های بین سلولی بین داخل و خارج مویرگ انتشار  می یابند.

همچنین در سلول های آندوتلیال وزیکول های پلاسمالمی ریز متعددی وجود دارند که با جذب بسته های کوچکی از پلاسمایا مایع بین سلولی در یک سطح سلول تشکیل می شوند.آن گاه این وزیکول ها می توانند به آهستگی در عرض سلول آندوتلیال حرکت کنند.همچنین فرض شده که بعضی از این وزیکول ها به یکدیگر پیوسته وکانال های وزیکولی در سراسر عرض غشاء مویرگی تشکیل می دهند.اما اندازه گیری های دقیق ثابت کرده اند که این انواع وزیکولی از نظر کمیتی اهمیت اندکی دارند.

انواع منافذ که در مویرگ های بعضی از اندام ها وجود دارند

منافذ موجود در جدار مویرگ های بعضی از اندام ها دارای مشخصات ویژه ای هستند تا بتوانند نیاز های خاص آن اندام ها را برآورده سازند.پاره ای از آن ها عبارتند از:

1-در مغز محل های تماس بین سلول های آندوتلیال به طور عمده از نوع اتنصالات محکم Tight هستند که فقط به    مولکول های بسیار کوچک اجازه ی ورود به بافت های مغزی را می دهند .این حالت موسوم به سدبین خون و مغز است.

2-در کبد عکس این موضوع صادق است.به این معنی که شکاف های موجود بین سلول های آندوتلیال مویرگی بسیار باز هستند به طوریکه تقریبا تمام مواد محلول پلاسما شامل حتی پروتئین های پلاسما می توانند از خون وارد بافت های کبدی شوند.منافذ موجود در غشاءمویرگ های روده در حد فاصل بین مویرگ های عضلات و کبد قرار دارند.

3-در کلافه های گلومرولی کلیه،منافذ بیضی شکل متعدد کوچکی موسوم به پنجره ها Fenestra مستقیما از وسط سلول های آندوتلیال عبور می کنند به طوری که مقادیر عظیمی از مواد می توانند بدون اجبار به عبور از شکاف های سلول های آتدوتلیال مستقیما از گلومرول ها فیلتر شوند.

منبع: http://groupbio.blogfa.com/post-573.aspx


موضوعات مرتبط: سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 12 فروردين 1391برچسب:نحوه عبور هورمون ها از مویرگ, ] [ 10:38 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

کورتیزول تعداد ائوزنوفیل ها و لنفوسیت ها را در خون کاهش می دهد.این اثر در ظرف چند دقیقه بعد از تزریق کورتیزول شروع شده و در ظرف چند ساعت بارز می شود. در واقع پیدا کردن لنفوسپتوپنی یا ائوزینوپنی یک ضابطه تشخیصی مهم برای تولید بیش از حد کورتیزول بوسیله ی غده فوق کلیوی است.

تجویز مقدار زیادی کورتیزول موجب آتروفی قابل ملاحظه ی کلیه ی بافت های لنفوئید در سراسر بدن می شود که به نوبه ی خود برون ده سلول های T و آنتی بادی را از بافت لنفوئید کاهش می دهد.در نتیجه سطح ایمنی هومورال تقریبا برای کلیه مهاجمان خارجی بدن کاهش می یابد.این امر می تواند گاهی منجر به عفونت انفجاری و مرگ در نتیجه ی بیماری هایی شود که در غیر این صورت کشنده نیستند از قبیل سل انفجاری در شخصی که بیماری او قبلا متوقف شده است. از طرف دیگر این توانایی، کورتیزول  و سایر گلوکوکورتیکوئیدها برای سرکوب سیستم ایمنی ،این داروها را در میان مفیدترین  تمام داروها برای جلوگیری از دفع ایمونواوژیک قلب،کلیه ها و سایر بافت های پیوندی قرار داده است.

منبع:

http://groupbio.blogfa.com/


موضوعات مرتبط: سال سوم دبیرستان، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 12 فروردين 1391برچسب:چگونه کورتیزول باعث سرکوب سیستم ایمنی می شود؟, ] [ 10:38 ] [ حمیدرضا قاسمی ]

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

کارشناس علوم گیاهی، کارشناس ارشد بوم شناسی گیاهی و دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهی دانشگاه اصفهان
آرشيو مطالب
مهر 1393
مرداد 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 بهمن 1392 دی 1392 مهر 1392 شهريور 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 شهريور 1391 مرداد 1391 تير 1391 خرداد 1391 فروردين 1391
امکانات سایت

   آی پی رایانه شما :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 42
بازدید کل : 12667
تعداد مطالب : 141
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1